Bohnen-Weizen-Eintopf

Bohnen-Weizen-Eintopf

3.9 40 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

Gewürzpaste:
  • Blattpetersilie ohne Stiele
    1 Bund
  • Mandeln
    20 g
  • geriebene Zitronenschale
    1 EL
  • Paniermehl
    20 g
  • Olivenöl
    60 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
Eintopf:
  • Wirsing in Stücken
    300 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    3
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft (Öl auffangen)
    50 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Wasser
    1000 g
  • Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
    2 Würfel
  • Sonnenweizen (Ebly)
    120 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Thymian abgezupft
    ½ Bund
  • weiße Bohnen (ca. 800 g), abgetropft
    1 Dose

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 1558 kJ / 372 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 11.9 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...