Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 70 g de jamón curado en trozos
- 2 huevos duros
- 1500 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 40 - 50 g de zanahoria en 2 trozos
- 40 - 50 g de puerro (solo la parte blanca) en 2 trozos
- 20 g de apio en 2-3 trozos
- 100 g de patata chascada
- 1 hueso blanco de cerdo salado
- 1 muslo de pollo con piel
- 1 contramuslo de pollo, con piel y hueso
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), aclarados y escurridos
- 3 cucharadas de picatostes (opcjonalnie)
- 3 - 4 ramitas de hierbabuena fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1098 kJ / 263 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 907 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso de patatas con magro
1h
Potaje con garbanzos
35min
Sopa de picadillo con fideos
25min
Emblanco de pescado
45min
Sopa con albondiguillas
45min
Gazpachuelo
35min
Magras con tomate
40min
Sopa de picadillo
1h 15min
Porra antequerana
1sa 10 dk
Guiso de pez espada con patatas.
35min
Arroz caldoso con especias
40min
Caldero santapolero
40min