Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pimiento rojo en trozos
- 200 g de cebolla en cuartos
- 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- ½ conejo en trozos pequeños (500-600 g)
- ½ cucharadita sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 hoja de laurel seca
- 800 g de patatas en trozos
- 500 - 600 g de agua (hasta cubrir las patatas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1236 kJ / 296 kcal
- Białko
- 18.47 g
- Węglowodany
- 24.68 g
- Tłuszcz
- 13.68 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con costillas de cerdo adobadas
1u.
Conejo a la huertana
45 min
Alitas de pollo al ajillo
30min
Conejo guisado
30min
Conejo guisado con puré de patatas
1h 10min
Conejo al ajillo con setas
40min
Codornices al limón
45 min
Conejo guisado en salsa de pimiento rojo
1u.
Conejo al tomillo
45 min
Conejo al chilindrón
1u.
Mollejas de cordero a la zamorana (Castilla y León)
50min
Arroz con conejo
1h 15min