Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 25 g de almendras crudas sin piel
- 25 g de pan duro
- 40 g de tomate pelado
- 300 g de agua
- 100 g de vino blanco
-
100
g de chirivías en trozos
lub 100 g de zanahoria en trozos - 250 g de calabaza pelada, en trozos
- 1 cabeza de ajos
- 2 hojas de laurel secas
- 1 cucharadita de colorante amarillo
- 1 pellizco de sal
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 750 g de sepia en trozos de 2 cm
- 350 g de patatas chascadas, en trozos de 2 cm
- 400 g de garbanzos cocidos (aclarados y escurridos)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2361 kJ / 564 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 541.8 mg
Alternatywne przepisy
Potaje de vigilia
30min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45min
Potaje de Cuaresma con langostinos
50min
Guiso de judías blancas con sepia
50min
Lentejas con calamares
2 Std. 50 Min
Guiso de sepia con patatas
1h
Guiso de sepia con patatas
1h
Gazpacho de mero
1h 10min
Arroz meloso con verduras
1h
Patatas guisadas con calamares
40min
Arroz con pulpo
45min