Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en trozos
- 1 zanahoria pelada y cortada en 3 ó 4 trozos
- 2 dientes de ajo
- 100 g de pimiento verde
- 100 g de pimiento rojo
- 50 g de aceite de oliva
- 200 g de tomate frito
- 200 g de arroz
- 500 g de agua
- 1 hoja de laurel seca
-
1
pastilla de caldo
lub 1 cucharada de sal - 2 cucharaditas de comino molido
- 1 cucharadita de pimienta molida
- 1 tarro de judías rojas cocidas (en conserva) (400 g), aclaradas y escurridas.
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1257 kJ / 301 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 8.7 g
Alternatywne przepisy
Lentejas guisadas
50 dk
Judías blancas a la hortelana
45 dk
Garbanzos con fideos y mejillones
20 dk
Judías pintas con verduras
35 dk
Judías blancas con chorizo
40 dk
Garbanzos con arroz
35 dk
Judiones de la Granja con salchichas frescas
45 dk
Guiso de garbanzos con verduras
45 dk
Judías blancas con patatas y compango
1h 35min
Lentejas con arroz
40 dk
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45 dk
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 Min