Wersje kompatybilne
Rosada al vapor con almejas y salsa de verduras
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almejas frescas
- 4 filetes de rosada (de 150-180 g) salpimentados
- 70 g de pimiento verde italiano en trozos
- 100 g de cebolla
- 200 g tomate maduro en cuartos
- 100 g de champiñones cortados en trozos (naturales o en conserva)
- 40 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar el Varoma)
- 20 g de vino blanco
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1120 kJ / 268 kcal
- Białko
- 32.85 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 13.95 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Emblanco de pescado
45 min
Espárragos en "ajo pollo" para dos
40 Min
Gazpachuelo
35 Min
Porra antequerana
1u. 10min
Mero en amarillo
45 min
Corvina a la roteña
45 min
Remojón de naranja y bacalao
30 Min
Atún con sabor a Huelva
1h
Guiso de pez espada con patatas.
35 Min
Caballa con pisto de calabacín
30 Min
Carrillada al tomillo con menestra de verduras
1u. 10min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15 Min