Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de tomates maduros cortados por la mitad
- 100 g de cebolla en trozos
- 3 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva
- 2 cucharadas de tomate concentrado
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 80 g de pimiento rojo en conserva cortado en tiras (1 lata pequeña)
- 500 g de bonito fresco y limpio (cortado en trozos de aprox. 4x4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1672 kJ / 399 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Calamares en su tinta
1 godz. 5 min
Vinagreta de pimientos
5 Min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Palometa con salsa de tomate y pimientos
30min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45min
Rollo de bonito
1 Std. 10 Min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25 Min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Marmitako
40min