Polpo in rosso

Polpo in rosso

4.5 75 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
    1 mazzetto
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolla rossa di Tropea in quarti
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di polpo fresco pulito a pezzi (4 cm)
    750 g
  • di finocchietto selvatico fresco, lavato ed asciugato
    1 rametto
  • di pomodori ciliegino maturi ma sodi a metà
    500 g
  • di pomodori secchi a listarelle
    5 g
  • di carote pelate e a rondelle (3 mm)
    100 g
  • di gambi di sedano a pezzi (1 cm)
    70 g
  • peperoncino rosso piccante
    1
    2 pizzichi di pepe nero macinato
  • di capperi sott'aceto
    20 g
  • olive taggiasche denocciolate
    10
  • acqua (opcjonalnie)
    70 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 292 kcal / 1222 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 14.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...