Risotto gamberi, salsiccia e mele
TM31 TM5 TM6

Risotto gamberi, salsiccia e mele

4.2 (26 ocen)

Składniki

  • 60 g di cipolla in quarti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di salsiccia a pezzi
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
  • 100 g di vino bianco secco
  • 900 g di brodo di carne
    lub 900 g di acqua + 2 cucchiaini di dado per brodo di carne fatto incasa
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 300 g di gamberetti freschi sgusciati
  • 400 g di mele a dadini
  • 40 g di burro a pezzi

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2524 kJ / 603 kcal
Białko
22.5 g
Węglowodany
73.4 g
Tłuszcz
25 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy