![Risotto con scarola, patate e crescenza Risotto con scarola, patate e crescenza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A203A1F-6A57-4094-86CE-E7C72EB677BD/Derivates/A577CCAE-E5B3-40AC-BF29-44D54C9C6FC5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 50 g di burro
- 100 g di scarola a listarelle
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio cottura 14 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 730 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di patata, pelata e a cubetti (1 cm)
- 80 g di cubetti di pancetta dolce (1 cm)
- 80 g di crescenza a pezzi
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto verde
30min
Risotto verde con spinaci e pancetta
45min
Riso e verze
1h 10min
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1h 10min
Pasta risottata con zucca e piselli
40min
Risotto zucca e porcini
45min
Risotto limone, pepe e maggiorana
35min
Risotto con zucca e Taleggio
45min
Risotto patate e rosmarino
40min
Risotto viola al radicchio e scamorza
35min
Risotto al salmone affumicato
30min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40min