![Cauliflower rice pilaf with sweet potato Cauliflower rice pilaf with sweet potato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4E67F56F-C93B-4EFA-A6C3-C87C17E2A580/Derivates/9F30D902-8B8D-4F99-B7AB-F800B5EF8DA2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 40 g shelled pistachios
- 40 g pine nuts
- 40 g slivered almonds
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 700 - 750 g cauliflower, broken into florets (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 8 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 200 g fresh mushrooms, cut into slices
- 30 g white wine
- 500 g water
- 300 g sweet potato, cut into pieces (1-2 cm)
- 50 g currants
- 80 g fresh baby spinach leaves, roughly chopped
- 12 dried apricots, cut into thin strips
- ½ tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1721.5 kJ / 409.8 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 539.3 mg
Alternatywne przepisy
Coleslaw
10 min
Beetroot salad
10 min
Raw pineapple and turmeric cake
5 Std. 20 Min
Sunflower and nori filling
3h 10min
Russian beetroot salad
1h 10min
Broccoli salad
10 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Harvest nut roast with gravy
1 godz. 30 min
Quinoa ANZAC biscuits
1 godz.
Cheat's cauliflower fried rice
35min
Miso coleslaw
20min
Cauliflower "fried" rice
45 min