Brussels sprouts and buckwheat winter salad

Brussels sprouts and buckwheat winter salad

4.1 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

  • buckwheat groats
    60 g
  • water
    600 g
  • sea salt plus an extra 1-2 pinches to season
    ½ tsp
  • garlic clove
    1
  • bacon cut into pieces (2 cm)
    250 g
  • olive oil
    1 tbsp
  • white wine vinegar
    80 g
  • Dijon mustard
    2 tsp
  • pure maple syrup
    1 ½ tbsp
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches
  • Brussels sprouts trimmed and outer leaves removed
    500 g
  • pine nuts
    1 tbsp
  • Parmesan cheese shaved
    25 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 849.3 mg
Białko 11.4 g
Kalorie 638.3 kJ / 152 kcal
Tłuszcz 6.6 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 9.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...