Curried sausages and lentils

Curried sausages and lentils

4.0 85 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • dried fennel seeds
    ½ tsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • coriander seeds
    1 tsp
  • ground turmeric
    2 tsp
  • piece fresh ginger peeled
    2 cm
  • garlic cloves
    4
  • long red chillies deseeded if preferred
    1 - 2
  • fresh coriander
    4 sprigs
  • olive oil
    1 tbsp
  • carrot cut into pieces
    100 g
  • celery stalks cut into pieces
    2
  • red capsicum deseeded and cut into pieces
    100 g
  • soy sauce or tamari
    2 tbsp
  • tamarind paste
    1 tbsp
  • oyster sauce
    1 tbsp
  • dark brown sugar
    1 tbsp
  • water
    900 g
  • French green lentils
    300 g
  • raw sausage (good quality, e.g. Angus beef)
    500 g
  • canned coconut cream
    270 g
  • peanut butter
    60 g
  • broccoli broken into florets (3 cm)
    150 g
  • cauliflower broken into florets (3 cm)
    150 g
  • fresh green beans trimmed and cut into thirds
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 974.3 kcal / 4092.5 kJ
Białko 49.4 g
Tłuszcz 63.1 g
Węglowodany 45.4 g
Błonnik 22.5 g
Tłuszcz nasycony 26.1 g
Sód 1630 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...