Butter chicken

3.6 393 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • cumin seeds
    2 tbsp
  • fennel seeds
    2 tbsp
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled
    2 cm
  • brown onion (approx. 180 g), cut into halves
    1
  • butter cut into pieces
    100 g
  • olive oil
    1 tbsp
  • ripe tomatoes cut into quarters
    350 g
  • raw cashew nuts
    150 g
  • water
    50 g
  • chicken thigh fillets cut into cubes (4 cm)
    1000 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • chilli powder (optional)
    1 tsp
  • garam masala
    1 - 2 tsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • salt to taste
    ¼ - ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 514.7 mg
Białko 31 g
Kalorie 2702.9 kJ / 646 kcal
Tłuszcz 53.6 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 22.2 g
Węglowodany 16.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...