Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem

Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem

4.8 3.4K ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje

Składniki

  • 24 sztuki makaronu suchego, typu conchiglie (muszle) z pszenicy durum (ok. 130 g)
  • 2 łyżeczki soli
  • woda ilość do gotowania makaronu
  • 30 g sera parmezan
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 200 g liści szpinaku, świeżych
  • 250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki bazylii, suszonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 364 kcal / 1524 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 35.6 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 1048.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...