
Urządzenia i Akcesoria
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
sztuki makaronu suchego, typu conchiglie (muszle) z pszenicy durum (ok. 130 g)24
-
soli2 łyżeczki
-
woda ilość do gotowania makaronu
-
sera parmezan30 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek30 g
-
liści szpinaku, świeżych200 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki250 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
bazylii, suszonej½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
364 kcal /
1524 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
35.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
1048.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 godz. 45 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min