
Urządzenia i Akcesoria
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
24 sztuki makaronu suchego, typu conchiglie (muszle) z pszenicy durum (ok. 130 g)
-
2 łyżeczki soli
-
woda ilość do gotowania makaronu
-
30 g sera parmezan
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
200 g liści szpinaku, świeżych
-
250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
364 kcal /
1524 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
35.6 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
1048.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska