
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych
- 100 g migdałów, ze skórką
- 50 g orzechów laskowych łuskanych
- 150 g pestek dyni
- 100 g ziaren słonecznika
- 100 g siemienia lnianego
- 30 g maku
- 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 6 jajek
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 223.6 kcal / 935.6 kJ
- Białko
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 6 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Sód
- 137.7 mg
Alternatywne przepisy
Bezglutenowe bułki migdałowo-białkowe
1 godz. 30 min
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 godz. 30 min
Chleb z płatków owsianych z orzechami
6 godz. 15 min
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 godz. 20 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min