Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cukru
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 4 jajka
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1381 kJ / 330.1 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 78.3 mg
Alternatywne przepisy
Fondant czekoladowy
50 min
Ciasto czekoladowe
50 min
Ganasz czekoladowy
20 Min
Karmelowe fondant
15 Min
Zabajone
15 Min
Mleczna pianka
3h 10min
Flan karmelowy
3 Std.
Mus czekoladowy z chili
3h 10min
Mus z owoców jagodowych
4h 40min
Pływające wyspy
45 Min
Crémeux czekoladowe
3 Std. 15 Min
Semifreddo zabajone
13 Std.