
Urządzenia i Akcesoria
Kutia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
-
ziaren pszenicy łuskanej (tzw. "na kutię")200 g
-
woda wrząca, do zalania pszenicy
-
orzechów włoskich, łuskanych połówek100 g
-
migdałów, blanszowanych całych100 g
-
maku250 g
-
mleka 3,2 % tłuszczu350 g
-
rodzynek100 g
-
miodu wielokwiatowego, płynnego200 g
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
361.6 kcal /
1512.9 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
42.7 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Sód
23.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mazurek śliwkowy
1 godz. 45 min
Pascha Wielkanocna
12 godz. 30 min
Świąteczny poncz
15 min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 godz. 20 min
Świąteczny piernik
1 godz. 25 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Kluski z makiem
40 min
Poncz świąteczny z żurawiną
20 min
Wigilijna zupa migdałowa
35 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min