
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g ziaren pszenicy łuskanej (tzw. "na kutię")
- woda wrząca, do zalania pszenicy
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
- 100 g migdałów, blanszowanych całych
- 250 g maku
- 350 g mleka 3,2 % tłuszczu
- 100 g rodzynek
- 200 g miodu wielokwiatowego, płynnego
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 361.6 kcal / 1512.9 kJ
- Białko
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Sód
- 23.3 mg
Alternatywne przepisy
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Polano bożonarodzeniowe
45 min
Ryba po grecku
45 min
Kluski z makiem
40 min
Masa makowa
30 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Przyprawa do piernika
5 min
Granola piernikowa
1 godz. 45 min
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2 godz. 30 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min