Kutia

4.5 237 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz. 50 min
12 porcji

Składniki

  • 200 g ziaren pszenicy łuskanej (tzw. "na kutię")
  • woda wrząca, do zalania pszenicy
  • 100 g orzechów włoskich, łuskanych połówek
  • 100 g migdałów, blanszowanych całych
  • 250 g maku
  • 350 g mleka 3,2 % tłuszczu
  • 100 g rodzynek
  • 200 g miodu wielokwiatowego, płynnego
  • 500 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 23.3 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 1512.9 kJ / 361.6 kcal
Tłuszcz 19.8 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 42.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...