Urządzenia i Akcesoria
Naleśniki à la Suzette
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 55 min
8 sztuk
Składniki
-
80 g masła
-
400 g mleka
-
200 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
70 g brązowego cukru
-
1 szczypta soli
-
15 g skórki pomarańczowej ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
200 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
50 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
-
1 pomarańcza (ok. 250 g), podzielona na kawałki, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 8 sztuk
Sód
522 mg
Białko
50 g
Kalorie
9391 kJ /
2244.5 kcal
Tłuszcz
90.2 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
52.9 g
Węglowodany
283.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
55 min
Puszyste japońskie naleśniki z cukrem pudrem i owocami
50 min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min
Angielski pudding z Varomy z sosem waniliowym
40 min
Placuszki z salsefii
1 godz.
Naleśnikowy makaron
55 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Naleśniki kawowe
1 godz.
Placki z serkiem
45 min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min