Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g de beurre, pour les ramequins
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 4 œufs
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 15 g de fécule de maïs
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- 100 g de sucre en poudre, 1 pincée pour les blancs en neige et un peu pour les moules
- 15 - 20 g de sucre glace (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2484 kJ / 595 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau au chocolat léger
3 Std. 15 Min
Petit soufflé à la pistache, cœur chocolat
30min
Croquettes de cailles braisées
15h
Mini-choux aux fraises
1sa 10 dk
Tarte chocolat au lait et fraises
3 Std. 45 Min
Croquant au chocolat
16 Std. 20 Min
Charlotte chocolat-banane
24 Std.
Tarte aux chocolats
2h 20min
Muffins au chocolat et aux noix de pécan
40min
Mud cake
2h 30min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25min
Mousse chocolat noir-caramel
4h 45min