Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g de beurre, pour les ramequins
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 4 œufs
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 15 g de fécule de maïs
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- 100 g de sucre en poudre, 1 pincée pour les blancs en neige et un peu pour les moules
- 15 - 20 g de sucre glace (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2484 kJ / 595 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 57.5 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée au chocolat
3 godz. 15 min
Sorbets à rayures vitaminés
24 godz. 15 min
Mousse au chocolat
3h 20 min
Brownie au chocolat, coulis de bonbons au caramel
45 min
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40min
Gâteau au chocolat léger
3 godz. 15 min
Tarte aux chocolats
2h 20min
Mousse au chocolat croustillante
2 godz.
Mousse chocolat-café
1h 30min
Gâteau au chocolat XXL
45 min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25min
Coulant au chocolat, cœur rocher au chocolat
30 min