Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les biscuits sablés
- 100 g de sucre en poudre
- 150 g de beurre doux, mou et en morceaux
- 300 g de farine de blé
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- 2 c. à soupe de sucre vanillé maison
Le glaçage royal et la décoration
- 200 g de sucre en poudre
- 1 blanc d'œuf (35 g)
- 4 - 5 gouttes de jus de citron
- perles de sucre noires
- vermicelles au chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 307 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Petits biscuits aux agrumes
1h 40min
Sablés choco-coco
45min
Crème au beurre à la meringue suisse
50min
Madeleines
30min
Gâteau au yaourt
1h 40min
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Wedding cake de Gaëlle (Finale Thermostars 2017)
3hod. 15min
Gâteau marbré
2j 10 menit
Glaçage royal (Glace royale)
5min
Biscuits "Monsieur Moustache"
1hod. 30min
Cœurs sablés rose
40min
Muffins aux pépites de chocolat
1h