Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 25 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 5 g de sel
- 100 g de beurre, ramolli
La crème pâtissière et le montage
- 250 g de lait, et 2 c. à soupe
- ½ gousse de vanille
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 25 g de fécule de maïs
- 10 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 25 g de beurre
- 100 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1605 kJ / 385 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat
50min
Briochettes parisiennes
4hod. 5min
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10 min
Bretzel à la crème pâtissière au beurre de cacahuète et chocolat
1h 15min
Napolitain
4 Std. 20 Min
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche feuilletée
5h
Brioche suisse béchamel-saumon
2 godz.
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Pains à burgers américains
3 godz. 15 min
Brioche Nanterre
4h 15min