Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 25 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 5 g de sel
- 100 g de beurre, ramolli
La crème pâtissière et le montage
- 250 g de lait, et 2 c. à soupe
- ½ gousse de vanille
- 4 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 25 g de fécule de maïs
- 10 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 25 g de beurre
- 100 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1605 kJ / 385 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4u.
Croissants au beurre
16 godz. 15 min
Napolitain
4h 20min
Baguette viennoise
2 Std. 30 Min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Sablés viennois
45min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pains à burgers américains
3h 15min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min