Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi Dough
- 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 700 g floury potatoes (e.g. Maris Piper), cut in pieces that fit through mixing bowl lid (see tip)
- 1400 g water
- 150 g plain flour
- 1 medium egg
- 1 - 2 pinches fine sea salt, plus 0.5 tsp
- plain flour, plus extra for dusting
- water, for cooking gnocchi
Courgettes
- 300 g courgettes, ends removed
- 20 g olive oil
- 50 g unsalted butter, diced
- 10 g fresh sage leaves
- 1 - 2 pinches fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2263 kJ / 540.9 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1466.7 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Chocolate Chip Cookies
30min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Potato Pancakes
45min
Chai Vanilla Mocktail
45min
Sweet Potato Fritters with Greek Yoghurt, Smoked Salmon and Chives (TM6)
35 Min
Korean Glass Noodles with Stir Fried Vegetables (TM6)
1h 45min
Spanish Tortilla
1h
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM6)
Brak ocen
Bear Face Cake
1h 50 min
Philadelphia, Chorizo and Chive Gnocchi
35 Min
Roast Chicken Dinner with Veg and Gravy
2h
Lamb Meatballs
45min