Wersje kompatybilne
Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 270 g water
- 1 tsp sugar
-
1
heaped tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 60 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 500 g spelt flour
- 2 tsp fine sea salt
Topping
- 100 g mozzarella, cut in pieces (2 cm)
- 100 g feta cheese, crumbled
- extra virgin olive oil, for drizzling
- 150 g kale, shredded, thick stalks removed
- 4 medium eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3366.7 kJ / 804.7 kcal
- Białko
- 36.8 g
- Węglowodany
- 94.3 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 15.1 g
- Sód
- 1437 mg
Alternatywne przepisy
Pearl Barley and Chicken Salad
1hod.
Five-seed bread
1 Std. 50 Min
Orange and Coconut Squares
35 min
Courgette, Corn and Ricotta Pancakes
1hod. 5min
Sweet Potato Pizza
1hod. 5min
Middle Eastern Brunch
1 godz. 20 min
Almond and Coconut Corners
1 godz. 20 min
Mexican Black Bean Dip with Healthy Tortilla Chips
20 Min
Oat Pancakes with Peanut Milk
8 Std. 55 Min
Spelt Flour Pizza with Chicory and Taleggio
2hod. 30min
Red Pepper Houmous
5min
Quick Falafel
30min