Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro

Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro

4.2 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Dough
  • water
    270 g
  • sugar
    1 tsp
  • dried instant yeast
    1 heaped tsp
    15 g fresh yeast, crumbled
  • extra virgin olive oil plus extra for greasing
    60 g
  • spelt flour
    500 g
  • fine sea salt
    2 tsp
Topping
  • mozzarella cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • feta cheese crumbled
    100 g
  • extra virgin olive oil for drizzling
  • kale shredded, thick stalks removed
    150 g
  • medium eggs
    4

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 804.7 kcal / 3366.7 kJ
Białko 36.8 g
Tłuszcz 34.7 g
Węglowodany 94.3 g
Błonnik 15.1 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Sód 1437 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...