
Urządzenia i Akcesoria
Florentine-style Spelt Pizza - Pizza fiorentina con farina di farro
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
Dough
-
water270 g
-
sugar1 tsp
-
dried instant yeast1 heaped tsp
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing60 g
-
spelt flour500 g
-
fine sea salt2 tsp
Topping
-
mozzarella cut in pieces (2 cm)100 g
-
feta cheese crumbled100 g
-
extra virgin olive oil for drizzling
-
kale shredded, thick stalks removed150 g
-
medium eggs4
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
804.7 kcal /
3366.7 kJ
Białko
36.8 g
Tłuszcz
34.7 g
Węglowodany
94.3 g
Błonnik
15.1 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
1437 mg