Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 1 red onion, (approx. 100 g), quartered
- 200 g chestnut mushrooms, halved
- 80 g carrot, cut in pieces
- 90 g celery, cut in pieces
- 20 g sunflower oil
- 15 g vegan margarine
- ½ tsp fine sea salt
- 1 dried bay leaf
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 2 tsp brown sugar
- 1 tsp plain flour
- 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, vegan (see tip)
- 350 g water
- 80 g red wine, vegan
- 20 g dark soy sauce, vegan
- 10 g red wine vinegar, vegan
- ½ tsp mustard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 387 kJ / 92 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Lentil Lasagne
2h 20 min
Seitan
40min
Tofu Meatballs with Rice and Vegan Quindim
1 Std. 35 Min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1u.
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2j 10 mnt
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15 min
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1sa 5 dk
Cashew, Mushroom and Chestnut Sausages with Root Veg Mash and Chilli Sauce
1h 30 min
Festive Nut Roast Wreath
2h
Swedish 'Meatballs' with Cauliflower Purée and Gravy
1u. 40min
Beer-Battered Tofish, Mushy Peas,Tartare Sauce and Chips
3j
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min