![Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1D6728F9-AE21-45C5-8256-123CE6306CDA/Derivates/21170BEE-8B95-4257-9F8A-95113DFC9B61.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tinned chopped tomatoes
- ¾ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 courgettes, peeled in ribbons (approx. 500 g)
- 1 tsp sunflower oil, for frying
- 3 red peppers, each pepper cut into 8 pieces
- 2 tinned tuna, in brine, 2 x 160 g (drained weight approx. 220 g)
- 1 bunch fresh parsley leaves, chopped
- 80 g grated mozzarella
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 790 kJ / 189 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Rice Salad with Eggs and Tuna
1h
Vegetable Tart
1h 15min
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Fish with Mixed Pepper Couscous
40min
Veracruz Fish
30min
Asparagus and Pea Pasta
20min
Iranian Vegetable Stew
1h 30min
Vegetable Stroganoff
30min
Tomato and Haddock Rice
50min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45min
Pea and Courgette Tarts
1h
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45min