Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g whole milk
- 200 g fish stock
- ¼ bunch fresh thyme (approx. 5 g)
- 5 garlic cloves, lightly crushed
- 1 bay leaf
- 500 g haddock fillets, skinned
- 100 g unsalted butter, diced
- 200 g leeks, white part only, thinly sliced
- 1 pinch fine sea salt, plus 1 tsp
- 1 pinch ground black pepper, plus ⅛ tsp
- 50 g plain flour
- 80 g Stilton, crumbled
- ¼ bunch fresh flat-leaf parsley (approx. 5 g), leaves only, roughly chopped
- 200 g puff pastry, ready-rolled (see tip)
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2930 kJ / 704 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Sód
- 1180 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min
Kedgeree
45min
Spicy Sausage Farfalle with Sun-dried Tomatoes and Olives - Farfalle con salsiccia piccante, pomodori secchi e olive
1h
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Fish Pie with Salsa Verde-laced Béchamel
1h 40min
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)
1h 40min
Korean-style Glazed Cod with Rice and Steamed Broccoli
30min
Roasted Tomato Tart
2h
Prawn Saganaki
35 min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20 min
Crab & Prawn Linguine
25min