Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Sauce
- 120 g onions, quartered
- 50 g leek, white part only, cut in pieces (2-3 cm)
- 40 g olive oil
- 4 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 dried bay leaf
- 1 sprig fresh thyme
- 2 - 3 tsp harissa paste
Lamb and Couscous
- 400 g water
-
200
g cooked chickpeas
lub 400 g tinned chickpeas, drained -
100
g turnip, cut in cubes (1 cm)
lub 100 g swede, cut in cubes (1 cm) - 600 g boneless lamb leg, diced
- 10 g olive oil
- 300 g couscous
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch fine sea salt
- 600 g water, boiling
- 150 g sultanas
- 200 g carrots, cut in slices (2 mm)
- 200 g courgettes, cut in slices (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2324 kJ / 556 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 56.6 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
Alternatywne przepisy
Quick Beef Massaman Curry
40 Min
Prawn Xacuti
1h 20 min
Chicken Pad Thai
20 min
Curried Prawns with Rice
1h
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40 Min
Chicken Skewers with Cumin Rice and Warm Vegetable Salad
2 godz.
Chicken Korma
40 Min
Couscous with Chicken and Lamb
1 Std. 10 Min
Pork with Black Bean Sauce
30 min
Easy Satay Chicken
30 min
Chicken Tagine
25 min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45 min