Moroccan Lamb with Couscous

Moroccan Lamb with Couscous

1.8 9 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

Tomato Sauce
  • onions quartered
    120 g
  • leek white part only, cut in pieces (2-3 cm)
    50 g
  • olive oil
    40 g
  • garlic cloves
    4
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • dried bay leaf
    1
  • fresh thyme
    1 sprig
  • harissa paste
    2 - 3 tsp
Lamb and Couscous
  • water
    400 g
  • cooked chickpeas
    200 g
    400 g tinned chickpeas, drained
  • turnip cut in cubes (1 cm)
    100 g
    100 g swede, cut in cubes (1 cm)
  • boneless lamb leg diced
    600 g
  • olive oil
    10 g
  • couscous
    300 g
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fine sea salt
    1 pinch
  • water boiling
    600 g
  • sultanas
    150 g
  • carrots cut in slices (2 mm)
    200 g
  • courgettes cut in slices (2 mm)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 556 kcal / 2324 kJ
Białko 29.9 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 56.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...