Insalata di quinoa e tofu

Insalata di quinoa e tofu

4.7 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di tofu solido a cubetti (2 cm)
  • 2 cucchiaini di sale
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante rosso, fresco senza semini, tritato grossolanamente + q.b.
  • 5 g di coriandolo fresco le foglioline lavate + q.b.
  • 20 g di radice fresca di zenzero pelata e a pezzi
  • 70 g di salsa di soia
  • 550 g di acqua + q.b.
  • 4 cucchiai di zucchero grezzo
  • 2 cucchiai di aceto di riso
  • 160 g di carote pelate e a pezzi
  • 120 g di pastinaca a pezzi
  • 200 g di foglie di cavolo cappuccio a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di porri a fette (1 cm)
  • 150 g di chicchi di quinoa precedentemente lavata e sciacquata (vedere consigli)
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 50 g di piselli in scatola
  • semi di sesamo (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 383 kcal / 1602.5 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 54.8 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 1019.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...