Insalata di quinoa e tofu

Insalata di quinoa e tofu

4.7 14 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • di tofu solido a cubetti (2 cm)
    200 g
  • di sale
    2 cucchiaini
  • spicchio di aglio
    1
  • peperoncino piccante rosso, fresco senza semini, tritato grossolanamente + q.b.
    1
  • di coriandolo fresco le foglioline lavate + q.b.
    5 g
  • di radice fresca di zenzero pelata e a pezzi
    20 g
  • di salsa di soia
    70 g
  • di acqua + q.b.
    550 g
  • di zucchero grezzo
    4 cucchiai
  • di aceto di riso
    2 cucchiai
  • di carote pelate e a pezzi
    160 g
  • di pastinaca a pezzi
    120 g
  • di foglie di cavolo cappuccio a pezzi
    200 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di porri a fette (1 cm)
    100 g
  • di chicchi di quinoa precedentemente lavata e sciacquata (vedere consigli)
    150 g
  • di pepe nero macinato
    1 - 2 pizzichi
  • di piselli in scatola
    50 g
  • semi di sesamo (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 383 kcal / 1602.5 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 54.8 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 1019.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...