Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
- 70 g ryżu białego, długoziarnistego
- 85 g płatków owsianych bezglutenowych
-
15
g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)
lub 15 g łusek babki jajowatej, mielonych - 3 białka (patrz wariant)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 1 łyżeczka soli
- 30 g octu jabłkowego
- 170 g wody, letniej, plus dodatkowa ilość do zwilżenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 628 mg
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1h 30min
Naleśniki z mąki ryżowej
35min
Bezglutenowe bułki
1h 15min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18h 40 min
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 Std. 20 Min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 Std.
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2h
Bezglutenowy chleb kukurydziany
1h 20min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 Std. 10 Min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1h 30min