
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 sztuki
Składniki
-
płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)30 g
-
ryżu białego, długoziarnistego70 g
-
płatków owsianych bezglutenowych85 g
-
łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)15 g
-
białka (patrz wariant)3
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
octu jabłkowego30 g
-
wody letniej, plus dodatkowa ilość do zwilżenia170 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
200 kcal /
837 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
628 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 Std. 10 Min
Bezglutenowy chleb kukurydziany
1 Std. 20 Min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 Std. 40 Min
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 Std. 20 Min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 Std. 10 Min
Bagietki bezglutenowe na piwie
15 Std.
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 Std.
Bezglutenowe bułki
1 Std. 15 Min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 Std.
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 Std. 20 Min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 Std. 30 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min