Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gousses d'ail
- 1 ½ c. à café sel Assaisonnement: plus selon le goût
- 1 pincée de poivre moulu
- 1 c. à café paprika doux en poudre
- 300 g de vin blanc
- 800 g de viande de porc en morceaux, découennée, en dés (rojões)
- 1 feuille de laurier déshydratée
- 50 g de saindoux
- 80 g d'eau
- 500 g de châtaignes cuites et pelées
- persil frais, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3982.8 kJ / 951.9 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 56.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 992.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porc au caramel, petits pois et riz
1 Std. 10 Min
Boulettes de poulet au pesto rouge
1 Std.
Poisson sauce aigre-douce
50 Min
Petits roulés au parmesan et au persil
1 Std. 10 Min
Soupe au chou
40min
Soupe canadienne
40min
Galinhada (ragoût brésilien de poulet)
45min
Bulgogi de bœuf
1 Std. 25 Min
Cuisses de poulet braisées à la bière
1 Std. 30 Min
Poulet façon bourguignon
35 Min
Tajine de poulet aux oranges caramélisées
40min
Mijoté de bœuf aux poivrons
3小时 15 分钟