Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g de chou cavalier, en morceaux
lub 200 g de chou vert, en morceaux - 300 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 200 g d'oignons, coupés en huit
- 2 gousses d'ail
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel
-
100
g de saucisse fumée au paprika (chouriço), en fines rondelles
lub 100 g de saucisse de porc fumée en fines rondelles - 30 g d'huile d'olive, et 1 filet pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 810.8 kJ / 193.8 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 620.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté pomme de terre, carotte et navet
30min
Mercimek (soupe de lentilles corail)
50min
Soupe au chou
40min
Soupe canadienne
40min
Purée mousseline
40min
Soupe châtaignes-champignons, croûtons de pain d’épice
50min
Riz au bœuf et poivron rouge
45min
Spaghetti maison aux moules, chorizo et safran
1 Std. 20 Min
Soupe de potimarron
35min
Soupe de pomme de terre au curry
35min
Tourin blanchi (soupe bordelaise)
30min
Couscous tfaya au poulet
2h