Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de persil frais
- le zeste d'un citron jaune
- 2 gousses d'ail
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 gambas crues, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 700.5 kJ / 169 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 228 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartelette fine aux pommes
3h
Papillote de poisson au citron, carottes et riz
40min
Ravioli au bœuf
2j 30 menit
Chapelure
10 min
Poêlée de saint-jacques, purée de patate douce épicée et beurre d'orange
35min
Rouelle de veau aux carottes
50min
Spaghetti frais aux fruits de mer
1h 35 min
Soupe de raviolis wonton au poulet
2hod. 5min
Coupe glacée à la Chartreuse
13hod.
Lasagne fraîches à la bolognaise
2j 30 menit
Carré feuilleté aux pommes, sauce au caramel
2h
Brioche extra moelleuse
3h 45 min