
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre doux froid et coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- ½ c. à café de sel et 2 pincées
- 50 g d'eau
-
20
g d'huile végétale
lub 20 g d'huile d'olive -
400 - 500
g d'oignons jaunes coupés en quartiers ou en rondelles (1 cm)
lub 400 - 500 g d'oignons rouges coupés en quartiers ou en rondelles (1 cm) - beurre doux pour le moule
- 30 g d'eau
- 3 c. à soupe de crème fraîche
- 1 fromage de chèvre en bûche coupé en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 368.3 kcal / 1540.8 kJ
- Białko
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Sód
- 369.1 mg