
Wersje kompatybilne
Brochettes de poulet sauce satay et salade de concombres
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les pickles
- 25 g de vinaigre blanc
- 50 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- ½ oignon rouge en dés
Les concombres
- 2 concombres en fines rondelles
- 120 g de vinaigre de riz
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- 2 c. à café de sel
La marinade
- 2 gousses d'ail
- 3 cm de gingembre frais
- 4 filets de poulet, sans peau en cubes
- le jus d'un citron vert
- 3 c. à soupe de sauce de soja
- ½ botte de coriandre fraîche coupée en tronçons
- 1 piment thaï, émincé
La sauce satay
- 1 échalote
- 1 gousse d'ail
- 1 cm de gingembre frais
- 3 c. à soupe d'huile de tournesol
- 1 c. à soupe de sucre roux
- 10 g de pâte de tamarin
- 80 g de beurre de cacahuète non sucré
- 300 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 534 kcal / 2241 kJ
- Białko
- 39 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 42 g