Soupe vietnamienne aux crevettes

Soupe vietnamienne aux crevettes

4.4 87 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 5 g de gingembre frais
  • 1 échalote
  • 100 g d'oignon en quartiers
  • 1 blanc de poireau en tronçons
  • 1 c. à café de piment doux
  • 20 g d'huile neutre
  • 800 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 1 c. à soupe de jus de citron vert
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 150 g de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
  • 200 g de champignons de Paris frais en fines lamelles
  • 200 g de petits pois surgelés
  • 100 g de vermicelles de riz
  • brins de coriandre fraîche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 264 kcal / 1110 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...