
Wersje kompatybilne
Cabillaud vapeur sauce crevettes et tagliatelle de courgette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 échalotes
- 1 gousse d'ail
- 1 carotte en tronçons
-
5
crevettes roses cuites, décortiquées de belle taille
lub 10 crevettes roses cuites, décortiquées de belle taille - 20 g de beurre
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon
- ½ c. à café de gros sel
- ½ c. à café de fumet de poisson
- 200 - 300 g de courgettes détaillées en tagliatelle
- 300 g de dos de cabillaud (2 dos de 150 g)
- du poivre moulu
- du sel
- 10 g de jus de citron
- 75 g de crème
- ½ jus de citron
- 1 brin d'aneth frais effeuillé
- 1 pincée de fumet de poisson
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 480.3 kcal / 2009.4 kJ
- Białko
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Węglowodany
- 18.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Sód
- 761.7 mg