Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 15 g de beurre
- 1 chou, coupé en morceaux
- 2 carottes, coupées en rondelles
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 6 tranches de lard
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1987.3 kJ / 482.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 47.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 381 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté tout brocoli au gorgonzola
50 Min
Soupe de potimarron
35 Min
Soupe de maïs au chorizo
15 Min
Soupe espagnole chorizo, pois chiches et tomates
50 Min
Soupe canadienne
40min
Soupe paysanne
55 Min
Soupe de carottes, haricots rouges et maïs
30 Min
Bouillon aux patates douce, poireaux, piment d'Espelette et à l'ail
50 Min
Velouté pomme de terre, carotte et navet
30 Min
Crème de poireaux et pommes de terre au bacon
1h 5min
Soupe de pomme de terre au curry
35 Min
Velouté de carottes
30 Min