Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de gruyère, en morceaux
- 4 gousses d'ail
- 15 g d'huile
- 800 g de chouchous, coupés en morceaux (2 cm)(voir "Conseil(s)")
- 2 c. à café de sel
- 2 pincée de poivre moulu
- 2 pincées de thym déshydraté
- 40 g de beurre, en morceaux
- 40 g de farine
- 500 g de lait
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1531.2 kJ / 366 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1410.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolat chaud au lait de coco
10 min
Risotto aux champignons
30 dk
Lasagne aux lentilles corail et légumes d'été (sans gluten ni lactose)
1sa 30 dk
Rougail dakatine, piment et coriandre
15 min
Spaghetti de courgette aux crevettes et sauce au citron
25min
Mojito à la bière
5 Min
Spaghetti de courgette à la carbonara
40min
Punch à la noix de coco
45 dk
Bœuf bourguignon (mode cuisson lente)
12 Std.
Courge en spirale à la saucisse, gorgonzola et noix
25min
Gâteaux banane-noisette
55 min
Lentilles de Cilaos
50min