Urządzenia i Akcesoria
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
7 porcji
Składniki
-
80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
120 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 ogórki konserwowe (50-60 g każdy)
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
3 jajka dokładnie umyte
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
1 - 2 łyżeczki octu jabłkowego
-
½ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
100 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
30 g majonezu
-
30 g chrzanu, tartego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
7 - 8 plastrów szynki gotowanej np. konserwowej
-
natka pietruszki, kędzierzawa, świeża do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
465.2 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
593.9 kJ /
141.9 kcal
Tłuszcz
10.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
4.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM5)
3 godz. 50 min
Rolada z sera żółtego
6 godz. 45 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Kurczak w galarecie
3 godz.
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 godz. 15 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 godz.