
Urządzenia i Akcesoria
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
7 porcji
Składniki
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki80 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami120 g
-
ogórki konserwowe (50-60 g każdy)2
-
wody500 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
jajka dokładnie umyte3
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
-
octu jabłkowego1 - 2 łyżeczki
-
soli plus 1 szczypta½ łyżeczki
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki100 g
-
majonezu30 g
-
chrzanu, tartego30 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
szynki gotowanej np. konserwowej7 - 8 plastrów
-
natka pietruszki, kędzierzawa, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
141.9 kcal /
593.9 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
10.9 g
Węglowodany
4.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
465.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka śledziowa z jabłkiem
15 min
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym
1 godz.
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM5)
3 godz. 50 min
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
45 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Rolada szpinakowa z łososiem
2 godz. 50 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min