Rumänische Kohlrouladen (Sarmale)

Rumänische Kohlrouladen (Sarmale)

4.6 37 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
7 Portionen

Składniki

  • Wasser und mehr zum Kochen
    400 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen
    2 TL
  • Weißkohl (ca. 1,5 kg), siehe Tipp
    1
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Hackfleisch, gemischt
    800 g
  • Rundkornreis
    60 g
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¾ TL
  • Paprika edelsüß
    1 geh. TL
  • durchwachsener Bauchspeck, geräuchert in Stücken (ca. 3 x 1 cm)
    300 g
  • Thymian, getrocknet zum Würzen
  • Kümmel zum Würzen
  • passierte Tomaten
    1000 g
  • Saure Sahne zum Servieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 484 kcal / 2026 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 766 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...