Rheinischer Sauerbraten

Rheinischer Sauerbraten

4.8 183 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 51 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Salz
    5 TL
  • Pfefferkörner, bunt
    5 g
  • Pimentkörner
    5 g
  • Wacholderbeeren
    5 g
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    5
  • Nelken
    8
  • Senfkörner
    1 TL
  • Rinderschulter (Schaufelstück) (siehe Tipp)
    1500 g
  • Zwiebeln geachtelt
    300 g
  • Rotwein, trocken
    750 g
  • Weinessig
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Pfeffer
    1 TL
  • Butterschmalz
    40 g
  • Möhren in Stücken
    200 g
  • Tomatenmark
    60 g
  • Zucker
    1 geh. TL
  • Speisestärke
    1 EL
  • Wasser
    3 EL
  • Rosinen
    50 g
  • Mandelstifte (opcjonalnie) geröstet
    20 g
  • Zuckerrübensirup
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2144 mg
Białko 53 g
Kalorie 2600 kJ / 622 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...