Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 TL Salz
- 5 g Pfefferkörner, bunt
- 5 g Pimentkörner
- 5 g Wacholderbeeren
- 5 Lorbeerblätter, getrocknet
- 8 Nelken
- 1 TL Senfkörner
- 1500 g Rinderschulter (Schaufelstück) (siehe Tipp)
- 300 g Zwiebeln, geachtelt
- 750 g Rotwein, trocken
- 200 g Weinessig
- 2 Knoblauchzehen
- 1 TL Pfeffer
- 40 g Butterschmalz
- 200 g Möhren, in Stücken
- 60 g Tomatenmark
- 1 geh. TL Zucker
- 1 EL Speisestärke
- 3 EL Wasser
- 50 g Rosinen
- 20 g Mandelstifte, geröstet
- 20 g Zuckerrübensirup
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2600 kJ / 622 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 2144 mg
Alternatywne przepisy
Sauerbratenragout
48 Std.
Spätzlesuppe
3 Std. 45 Min
Gulasch
2 Std.
Thai-Entenbrust mit Curry-Nudeln
1h 30min
Haxen mit Wurzelgemüse, Bayrisch Kraut und Sauce
4h
Portwein-Bäckchen mit Spätzle
5h 10min
Rinderhüftsteak mit Schmorzwiebel-Stampf und Sherry-Sauce
50 min
Schweine-Krustenbraten mit Senfsauce
4h
Ahornsirup-Senf-Kasseler
10 Std.
Ochsenbäckchen
5h
Wirsingrouladen
1h 30min
Rotkohl
1 godz.