Portwein-Bäckchen mit Spätzle

Portwein-Bäckchen mit Spätzle

4.0 31 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

Spätzle
  • Mehl
    550 g
  • Salz
    1 geh. TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Eier
    5
  • Wasser
    200 g
Ochsenbäckchen und Fertigstellung
  • Ochsenbäckchen halbiert
    800 g
  • Salz zum Würzen und Kochen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Öl zum Braten
  • Rinderfond
    900 g
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knollensellerie in Stücken
    80 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Portwein
    200 g
  • Tomatenmark
    80 g
  • Lorbeerblätter
    2
  • Wacholderbeeren
    2
  • Wasser zum Kochen
  • Brokkoli in kleinen Röschen
    200 g
  • Speisestärke
    30 g
  • Wasser
    30 g
  • Zucker
    ½ - 1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 45 g
Kalorie 3397 kJ / 811 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 7.3 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...