Kichererbsen-Linsen-Suppe
TM6

Kichererbsen-Linsen-Suppe

4.4 (18 ocen)

Składniki

  • 150 g Joghurt, 3,5% Fett
  • 10 g Petersilie, abgezupft
  • 80 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 15 g Öl
  • 200 g rote Linsen
  • 240 g Kichererbsen, aus der Dose, abgetropft
  • 900 g Wasser
  • 1 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
  • 1 TL Kurkuma
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 2 EL Pinienkerne
  • 2 EL Sonnenblumenkerne
  • 100 g Sahne

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1890 kJ / 452 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
10.1 g
Sód
751 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy