
Urządzenia i Akcesoria
Kichererbsen-Linsen-Suppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Joghurt, 3,5% Fett150 g
-
Petersilie abgezupft10 g
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Knoblauchzehe1
-
Öl15 g
-
rote Linsen200 g
-
Kichererbsen, aus der Dose abgetropft240 g
-
Wasser900 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen1 TL
-
Kurkuma1 TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Pinienkerne2 EL
-
Sonnenblumenkerne2 EL
-
Sahne100 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
452 kcal /
1890 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
751 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 1/2025
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy