Kichererbsen-Linsen-Suppe

Kichererbsen-Linsen-Suppe

4.3 47 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Joghurt, 3,5% Fett
    150 g
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    15 g
  • rote Linsen
    200 g
  • Kichererbsen, aus der Dose abgetropft
    240 g
  • Wasser
    900 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    1 TL
  • Kurkuma
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Pinienkerne
    2 EL
  • Sonnenblumenkerne
    2 EL
  • Sahne
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 452 kcal / 1890 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 10.1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 751 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...