Gemüse-Puffer vom Blech

Gemüse-Puffer vom Blech

3.9 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Gebackene Gemüse-Puffer
  • Olivenöl zum Einfetten
  • Rote Bete ggf. halbiert, damit sie in die Öffnung passt
    130 g
  • Pastinaken
    130 g
  • Süßkartoffel ggf. auf die Größe der Öffnung zugeschnitten
    130 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Eier
    2
  • Mehl
    70 g
  • Salz
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
Kräuterdip
  • Dill abgezupft
    5 g
  • Petersilie abgezupft
    5 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Zitronenschale, gerieben
    2 TL
  • Meersalz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 276 kcal / 1156 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1311 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...