Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 4 Stängel Dill, abgezupft
- 100 g Soja-Joghurtalternative natur
- 20 g Zitronensaft
- 100 g vegane Schmand-Alternative (z. B. Creme Vega®)
- 20 g Olivenöl
- 20 g Senf, mittelscharf
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Zucker
Reissalat und Fertigstellung
- 140 g Basmati-Reis
- 300 g Blumenkohlröschen
- 100 g Haselnüsse, gehackt
- 1 Zwiebel (ca. 40 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Sesamöl, geröstet, und etwas mehr zum Braten
- 100 g Erbsen, TK, aufgetaut
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 geh. TL Madras-Curry-Pulver
- 500 g Wasser
- 250 g Mini Pak Choi, längs geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2119 kJ / 507 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1030 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bulgur mit gebackenem Gemüse
1u.
Indischer Gemüsereis
1u.
Bunte Spargelbowl mit Jasminreis
1u.
Winterpilaw mit Steckrüben und Blumenkohl
1u.
Bulgur mit gebackenem Gemüse
1u.
Graupensalat mit Feigen und Feta
45min
Blumenkohl-Nudel-Salat mit Hackbällchen
1u. 30min
Kartoffelsalat mit Zuckerschoten und Backerbsen
1h 10min
Blumenkohl-Korma
40min
Lauwarmer Linsensalat mit Johannisbeeren
1u.
Bärlauch-Bulgur-Salat mit Cherry-Tomaten und Feta
1u.
Gebratener Kichererbsensalat
45min