Urządzenia i Akcesoria
Mediterraner Graupensalat
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Perlgraupen mittel250 g
-
Öl90 g
-
Salz1 TL
-
Pinienkerne30 g
-
getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft60 g
-
Oliven, grün, entsteint abgetropft50 g
-
Kapern abgetropft30 g
-
Knoblauchzehe1
-
rote Zwiebel halbiert50 g
-
Senf mittelscharf1 geh. TL
-
Balsamico, dunkel15 g
-
Zucker½ TL
-
Kräuter der Provence, getrocknet½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Rucola grob zerzupft50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
684 mg
Białko
8 g
Kalorie
1522 kJ /
364 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kichererbsen-Salat
15 min
Linsen-Moussaka
2 godz. 30 min
Pilztopf mit Sonnenweizen
30 min
Bärlauch-Bulgur-Salat mit Cherry-Tomaten und Feta
1 godz.
Graupensalat mit Feigen und Feta
45 min
Mediterraner Dinkel-Salat
30 min
Lauwarmer Linsensalat mit Johannisbeeren
1 godz.
Risonisalat mit Cannellini-Bohnen
45 min
Gebratener Kichererbsensalat
45 min
Bunter Graupensalat
40 min
Mediterraner Sonnenweizensalat
45 min
Lauwarmer Rotkohl-Quinoa-Salat
30 min