Veganer spanischer Reiseintopf mit Kichererbsen

Veganer spanischer Reiseintopf mit Kichererbsen

3.9 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser zum Einweichen
  • Kichererbsen, getrocknet
    75 g
  • Kurzkornreis (z. B. Paella-Reis)
    125 g
  • Zwiebel in Stücken
    40 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • rote Chilischoten, frisch entkernt, in Stücken
    1 - 2
  • Olivenöl
    20 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe
    2 TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Safran
    1 Pck.
  • Weißwein (vegan)
    100 g
  • Paprika edelsüß
    2 TL
  • Tomatenmark
    15 g
  • rote Paprika in Stücken (2-3 cm)
    130 g
  • stückige Tomaten
    200 g
  • getrocknete Tomaten in Streifen
    15 g
  • Salz
    1 TL
  • Oliven, grün, entsteint
    60 g
  • Erbsen, TK aufgetaut
    100 g
  • Petersilie (opcjonalnie) zum Garnieren
    15 g
  • Zitrone (opcjonalnie) in Scheiben
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 341 kcal / 1425 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 857 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...