Zucchini-Kartoffel-Parmigiana

Zucchini-Kartoffel-Parmigiana

4.7 138 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen

Składniki

  • Zucchini
    500 g
  • Kartoffeln (Ø 5 cm)
    500 g
  • Parmesan
    100 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    60 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Roggenbrot in Stücken
    80 g
  • Zwiebeln geviertelt
    150 g
  • passierte Tomaten
    500 g
  • Wasser
    170 g
  • Zucker
    1 TL
  • Chiliflocken, getrocknet nach Geschmack
    ¼ - ½ TL
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Basilikum abgezupft
    10 g
  • Mozzarella abgetropft, in Stücken
    125 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 378 kcal / 1580 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 963 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...