Urządzenia i Akcesoria
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
Salsa z awokado i wędzonym łososiem
-
1 łyżka szczypiorku pokrojonego na 2 cm kawałki
-
80 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
-
10 liści szpinaku baby, świeżych (opcjonalnie)
-
5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ awokado dojrzałego, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Kokilki jajeczne
-
500 g wody
-
125 - 150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
½ łyżeczki soli
-
2 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu2 łyżki mleka
-
1 łyżka sera parmezan, tartego
-
2 jajka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1058.6 mg
Białko
18.2 g
Kalorie
987.3 kJ /
236 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE ŚNIADANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Sałatka z wołowiną, rukolą i pomidorkami
35 min
Mini frittaty z salsą z awokado i wędzonego łososia
45 min
Suflet z boczku i jajek
40 min
Zielone omleciki z Varomy
40 min
Sałatka szpinakowa z łososiem i jajkiem w koszulce
30 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 min
Jajka na chmurce (Cloud eggs)
25 min
Omlet na parze z pieczarkami i szpinakiem
40 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min