Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia

Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia

4.5 125 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje

Składniki

Salsa z awokado i wędzonym łososiem
  • 1 łyżka szczypiorku pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 80 g wędzonego łososia pokrojonego na kawałki
  • 10 liści szpinaku baby, świeżych (opcjonalnie)
  • 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ awokado dojrzałego, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
Kokilki jajeczne
  • 500 g wody
  • 125 - 150 g liści szpinaku baby, świeżych
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżki mleka
    2 łyżki śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżka sera parmezan, tartego
  • 2 jajka

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 236 kcal / 987.3 kJ
Białko 18.2 g
Tłuszcz 15.2 g
Węglowodany 8.9 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 1058.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...